Skip to main content

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες για Παιδιά

Θεατρικό Παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι έχει ως αφετηρία την τέχνη του θεάτρου, και αποτελεί μια δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά.

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά :

  • αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας σε ομάδα,
  • αναπτύσσουν τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα, φωνή),
  • αναπτύσσουν τη δυνατότητα να εκφράζουν και να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους, αποκτώντας αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.
  • βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσής τους.
  • ενισχύεται η δημιουργικότητα τους, επιτρέποντας τους να αναπτύξουν νέες ιδέες και σκέψεις εκτός των συνηθισμένων πλαισίων.
  • με την διαδικασία του αυτοσχεδιασμού, η διάθεση και η ικανότητα τους για επικοινωνία εξελίσσεται, βελτιώνοντας όχι μόνο την προφορική έκφραση αλλά και την ικανότητα κατανόησης κειμένων μέσω συγκεκριμένων δράσεων..
  • ενισχύεται σημαντικά η ικανότητα αντιμετώπισης του άγχους, και επιτρέπει στα παιδιά να απελευθερωθούν και να μετατρέψουν το άγχος σε δημιουργικότητα.

Στη συνέχεια, μπαίνοντας στη δραματοποίηση μύθων, παραμυθιών και ιστοριών, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους που τους διευρύνουν τη φαντασία, την ικανότητα αντίληψης για το τί συμβαίνει γύρω τους και έρχονται σ' επαφή με έννοιες όπως ελευθερία, αλληλεγγύη, αγάπη, αλληλοσεβασμός κ.α.

Έτσι, το θεατρικό παιχνίδι λειτουργεί ως μια μέθοδος ψυχοσωματικής ανάπτυξης που βοηθά το παιδί να ζήσει με υγιή τρόπο την παιδική του ηλικία και το προετοιμάζει για να περάσει ομαλά στην ενήλικη ζωή του.

Εφηβικό Θέατρο

Δημιουργική Απασχόληση

Μουσικοκινητική Αγωγή

Μέσα από το ρυθμό και τη μελωδία παράγονται διάφορες ποιότητες κίνησης που βοηθούν το παιδί να ανακαλύψει και να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες που έχει το σώμα του.

Η ομάδα λειτουργεί υποστηρικτικά και δίνει το αίσθημα της ασφάλειας και της χαράς, καλύπτοντας την ανάγκη για επικοινωνία.
Έτσι σιγά σιγά έρχεται η συνειδητοποίηση για τα οφέλη που μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα είδη της μουσικής (κλασσική,παραδοσιακή,jazz,rock κ.τ.λ.),επηρεάζοντας την κίνηση και την δυναμική μίας ομάδας.

Σταυρούλα Μανδαλά,
Ηθοποιός-Εμψυχώτρια

Εικαστικά

Μαθήματα ζωγραφικής

Γνωριμία, εξικείωση και πειραματισμός με ποικιλία τεχνικών και υλικών.
Ατομικές και ομαδικές κατασκευές.

Δραστηριότητες για Ενήλικες

Θέατρο

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων σου δίνει την δυνατότητα να διδαχθείς τις βασικές αρχές της υποκριτικής και να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου δίνοντάς σου τ ην δυνατότητα να απελευθερώνεις το στρες της καθημερινότητας σε δημιουργική έκφραση.

Στην θεατρική ομάδα για ενήλικες, μετατρέπουμε την έκφραση σε τέχνη. Με πάθος και δημιουργικότητα, οδηγούμε τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι εντυπωσιακής ανακάλυψης τόσο του εαυτού τους όσο και του κόσμου γύρω μας μέσω του θέατρου. Με αυτοσχεδιασμούς, σωματικές ασκήσεις , ανάλυση και ερμηνεία θεατρικών κειμένων της παγκόσμιας δραματουργίας , δημιουργούμε θεατρικές ομάδες που αντλούν έμπνευση από την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Το τέλος του εργαστηρίου φέρνει την ευκαιρία για συμμετοχή σε μια θεατρική παράσταση, αναδεικνύοντας νέες διαστάσεις εκφραστικότητας και αυτογνωσίας. Στον θεατρικό μας κόσμο, κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για δημιουργία και ανανέωση, ζωντανή και μοναδική όπως οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Σωματική Έκφραση

Ως ενήλικες, η δυνατότητα να απελευθερώσουμε την έκφρασή μας και να διαχειριστούμε τον φόβο της έκθεσης ανοίγει τον δρόμο για μια νέα δημιουργική προσέγγιση της ζωής.

Στο μάθημα σωματικής έκφρασης," βιώνουμε ένα κλίμα αποδοχής και ασφάλειας, επιτρέποντάς μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να ανακαλύπτουμε τον προσωπικό μας τρόπο έκφρασης. Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι η σωματική έκφραση σχετίζεται με αίσθημα ελευθερίας, αυξημένη αυτοπεποίθηση, δυναμικότητα και ξεγνοιασιά.

Στο μάθημα της σωματικής έκφρασης καλούνται οι συμμετέχοντες να απελευθερώσουν την φαντασία τους και, να αναπτύξουν ένα εκφραστικό σωματικό λεξιλόγιο και έτσι να έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν δρώμενα με συγκεκριμένες θεματικές.

Τα οφέλη που προκύπτουν περιλαμβάνουν το αίσθημα της ελευθερίας , τόνωση της αυτοπεποίθησης απελευθέρωση της παιδικότητας , διαχείριση του άγχους και έτσι ανοίγεται ο δρόμος για μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής.

Αυτή η συνολική προσέγγιση ενισχύει την εμπιστοσύνη στη σοφία του σώματος και προάγει την ανθρώπινη σύνδεση, δίνοντας μας εργαλεία για να ανακαλύψουμε την ελευθερία και την αυθεντικότητα στη ζωή μας.

Ζωγραφική σε Ύφασμα

Παραδοσιακοί Χοροί

Ινδικός Χορός